Welke manier van online adverteren gebruikt u?

Welke manieren van online adverteren zijn er?

By | Lead generatie

Welke manier van online adverteren zijn er?

Ziet u soms ook door de bomen het bos niet meer en weet u eigenlijk niet meer hoe u online leads binnen moet krijgen? Toch is het juist belangrijk om hiermee aan de slag te gaan. Er zijn verschillende manieren van online adverteren die u kunt gebruiken om leads genereren mogelijk te maken. De mogelijkheden zijn zeer divers en kunnen u veel opleveren. Belangrijk is om hier altijd een goede mix in te maken. Magnificum helpt u graag.

Affiliate Marketing

De meest transparante manier van adverteren, in ieder geval als het gaat om de kosten overzichtelijk te houden, is affiliate marketing. Bij het online adverteren mag affiliate marketing eigenlijk niet ontbreken. Bij affiliate marketing maakt u gebruik van een affiliate netwerk. Dit klinkt complex, maar is het zeker niet. Dit netwerk zorgt ervoor dat uw reclame materiaal op diverse websites zichtbaar wordt gemaakt. Het werkt als volgt. U meld zich aan als adverteerder bij een affiliate netwerk. Bij dit netwerk zijn ook publishers aangesloten. Publishers zijn mensen die één of meerdere websites hebben met bezoekers. Omdat men ook geld wil verdienen kunnen deze publishers uw reclamemateriaal (dat zij krijgen van het netwerk) op hun website zetten. Voor iedere bezoeker die daadwerkelijk iets bij u afneemt krijgt de publisher een kleine vergoeding. Met een mooi woord noemen we dit performance based marketing. De publisher krijgt pas geld als er een prestatie (performance) geleverd is. Als u meer wilt weten over affiliate marketing kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

SEA

U denkt misschien dat we met deze drie letters een typefout hebben gemaakt, maar niets is minder waar. SEA staat voor Search Engine Advertising. In Nederland vertalen wij dit naar zoekmachine adverteren. Dit is het betaald adverteren in zoekmachines als Google, Yahoo en Bing. U moet hierbij per klik afrekenen met bijvoorbeeld Google. Iedere klik die op uw advertentie wordt gedaan kost u een bedrag. Dit bedrag is niet vast en kan per keer verschillen. U kunt wel een maximaal bedrag per klik en per dag instellen. Met deze manier van adverteren staat u direct bovenaan in Google. Nadeel is dat u vooraf niet weet of alle kliks ook tot een offerteaanvraag gaan leiden. Een SEA Campagne instellen is mede daarom specialistisch werk.

SEO

En weer geen typefout. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Ofwel in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie moet er voor zorgen dat uw website zo goed mogelijk in het ‘gratis’deel van de zoekmachines gevonden wordt. U betaald niets voor een klik naar uw website in de zoekmachines. Daarnaast heeft zoekmachine optimalisatie overigens nog een positief effect. Als uw bedrijf op de eerste pagina van Google staat zullen veel consumenten er al snel van overtuigd zijn dat uw bedrijf een serieuze speler is. U ontvangt dus niet alleen de gratis kliks en wellicht aanvragen. Maar heeft ook nog eens een grotere kans op een goede conversie van uw aanvragen.

Social Advertising

Social advertising is een manier die meestal nog per klik werkt. Net als met SEA weet u dus niet duidelijk waar u aan toe bent. Door het plaatsen van pixels is het wel mogelijk om goed na te gaan van welke bron een aanvraag of een verkoop uiteindelijk is gekomen. Hierdoor weet u ook of de klikprijs die u moet betalen rendabel is. Social advertising wordt door veel partijen gedaan en is niet alleen geschikt voor het verkrijgen van leads maar ook voor uw branding. Als de merkbekendheid voor u belangrijk is kunt u social advertising hier prima voor inzetten.

Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden als het gaat om online adverteren. Hierboven hebben we de belangrijkste in ieder geval voor u benoemd. Als u vragen heeft over online adverteren kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch op 0228-526355. Of u kunt uw mail zenden aan info@magnificum.nl

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie tips

By | zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie tips

Beter gevonden worden in de zoekmachines, het levert u zoveel extra op. Zeker op belangrijke en algemene trefwoorden. Maar hoe zorgt u ervoor dat u goed gevonden wordt in Google, Bing en Yahoo. Wij geven u een aantal belangrijke zoekmachine optimalisatie tips waar u een eenvoudig en snel mee aan de slag kunt. Zoekmachine optimalisatie tips waar u echt wat aan heeft.

Tip 1. Gebruik WordPress

Wij kunnen het u van harte aanbevelen. Een van de makkelijkste zoekmachine optimalisatie tips. Gebruik WordPress. Het uitbreiden van een WordPress website is eenvoudig. Er zijn goede zoekmachine optimalisatie hulpmiddelen die u gratis kunt gebruiken. Er is veel over te vinden op Youtube en in Google.
Daarnaast worden de websites ook nog eens snel geladen (mits gehost op de juiste server). Niet voor niets is meer dan 20% van de huidige websites een WordPress website. Lukt het niet om een website zelf te maken? Dan kunt u natuurlijk altijd een website laten maken. Voor een beperkt budget kunt u een website laten maken waarbij wij er uiteraard voor zorgen dat de basis om goed gevonden te worden staat als een huis.

Tip 2. Schrijf unieke content

‘Content is koning’. Is een bekende uitdrukking bij de zoekmachine specialisten. Content is de inhoud van uw website, de teksten van uw pagina’s of blogs. Zorg ervoor dat u de teksten uniek maakt. Kopiëren van andere websites kan ervoor zorgen dat uw website een stuk minder goed gevonden gaat worden in Google. Het is schadelijk voor de resultaten. Goed geschreven, unieke content zorgt ervoor dat uw website wél goed gevonden wordt. Heeft u moeite met het schrijven van goede teksten voor uw website? Wij kunnen u hier uiteraard mee helpen.

Tip 3. Gebruik zoekmachine optimalisatie plugins

Een van de redenen dat WordPress zo prettig werkt is door de plugins die te verkrijgen zijn. Een plugin is een klein hulpprogramma dat er voor zorgt dat uw website eenvoudig meer functionaliteiten krijgt. één van de belangrijkste zoekmachine optimalisatie tips is dan ook dat u gebruik gaat maken van de mogelijkheden. Er zijn honderden zoekmachine optimalisatie plugins. Wij adviseren u om gebruik te maken van de Yoast plugin. Deze heeft een betaalde en een gratis variant. Naar ons idee kan men met de gratis variant al aardig uit de voeten. De plugin helpt u om de basis van uw website goed neer te zetten. Als u dit combineert met uniek geschreven content dan kan er eigenlijk al niet veel meer mis gaan.

Tip 4. Schrijf regelmatig nieuwe berichten.

Maak gebruik van een berichten, ofwel blog op uw website. In deze berichten kunt u meer vertellen over de markt waarin u werkzaam bent. Het laatste nieuws over uw bedrijf. Alles wat relevant is over het onderwerp van uw website. Deel het met uw publiek. En krijgt u een reactie op uw blog? Reageer er dan ook op. Zorg dat de discussie levendig blijft.
Het regelmatig plaatsen van nieuwe berichten zorgt ervoor dat uw website fris blijft. De zoekmachines smullen hiervan en ieder artikel kan weer worden opgenomen in de zoekmachines. Niet iedereen vind teksten schrijven voor de websites even boeiend. Maar het zal u zeker wat opleveren.

Tip 5. Neem een training

Soms komen zoekmachine optimalisatie tips “zomaar aanwaaien”. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Een zoekmachine optimalisatie training kan u in korte tijd meer leren over de zoekmachines. Meer nog dan als u alles zelf gaat uitzoeken. Een training is een kleine financiële investering die u veel tijd kan besparen. In enkele uren kunt u veelal meer leren dan een aantal dagen zelf aan het uitzoeken gaan.

website en apps

Verouderde website

By | Websites en apps | No Comments

We zien het helaas nog veel in de praktijk. Websites die niet met hun tijd zijn meegegaan. Verouderde websites. De reden om een website “aan zijn lot over te laten” zijn heel verschillend. Een van de belangrijkste redenen om nog met verouderde websites te werken is het onbekende. Men vind het lastig om de website bij te houden of te vernieuwen. Of is bang voor eventuele hoge bijkomende kosten als de website weer vernieuwd moet gaan worden.

Uw verouderde website updaten

Een website is natuurlijk een stukje maatwerk. Verouderde websites moeten goed worden beoordeeld. Er moet nagekeken worden wat de huidige functionaliteiten zijn, en we moeten natuurlijk kijken naar de huidige resultaten. Als de laatste niet gemeten worden gaan we deze eerst voor u meten. Als er in de verouderde websites hele goede elementen zitten worden deze omwille van een nieuwe website vaak “weggegooid”. Pure verspilling. Wij zorgen ervoor dat de juiste elementen behouden blijven. Hierdoor houdt u de conversie op uw website.

Neem de tijd en schrijf een plan

Twee belangrijke zaken bij het vernieuwen van uw website. Een nieuwe website maken kost veelal minder tijd dan het vervangen van uw huidige website. Converteert uw huidige website niet? Dan kan het wellicht beter zijn om de hele website te vervangen en alles opnieuw op te bouwen. Dit lijkt heel rigoureus, maar kan de meest voordelige oplossing zijn.

Denk vooruit

Belangrijk in iedere website, dus ook het updaten van een verouderde website, is het zoveel mogelijk tijdloos maken van een website. U kunt hierbij denken aan de vormgeving. Maar ook de techniek erachter. Wij raden dan ook aan om met een CSM te werken dat geupdate kan worden. Wij werken dan ook uitsluitend met WordPress. Dit heeft een aantal belangrijke redenen. De website kan eenvoudig overgedragen worden. Er zijn namelijk veel partijen die verstand hebben van WordPress.
De tweede belangrijke reden is dat het gebruik van WordPress gratis is. Natuurlijk moet u uw website hosten en de domeinraam betalen. Maar daarnaast zijn er geen verdere kosten voor de website. Meer weten over een website laten maken? Neem contact met ons op.